10/09/2011 - Na twee oefenmatchen werd vorige week de echte competitie op gang getrapt. Met een nipte nederlaag tegen Bekaert konden we niet echt van een geslaagde start nemen en vandaag hadden we dan ook iets recht te zetten. Op onze thuisbasis Weimeersen speelden we dit keer een uitmatch, want ook tegenstander Vlasboys speelt in Rollegem. Onder een drukkende warmte was de openingsfase nogal rommelig. Vlasboys tikte de bal rond en probeerde aanvallen ineen te knutselen. LDP moest lijdzaam ondergaan en kon de bal niet in eigen rangen houden. De eerste keer dat we toch aan de overkant raakten werd voor open doel over gekopt, hier zat meer in! Na twintig minuten kon Vlasboys z'n balbezit dan toch omzetten in een voorsprong. Een afstand week ongelukkig af en de bal verdween in de winkelhaak: 1-0. Dit tegendoelpunt leek LDP helemaal wakker te schudden want plots toonden we weer karakter. Nog geen twee minuten na de openingsgoal werd een mooie combinatie door Jef afgerond: 1-1, een koude douche voor de thuisploeg. Vanaf dan ging de match meer evenwichtig op. Het balbezit bleef weliswaar voor de thuisploeg maar de gevaarlijkste uitbraken waren die van LDP. Na de rust kabbelde het spel over en weer. Halfweg de tweede helft kwam Vlasboys toch weer op voorsprong en leken ze het laken definitief naar zich toe trekken. Met juist elf spelers hadden we geen wisselmogelijkheden, in schril contrast met de 15 Vlasboys aan de overkant. Toch gaven we ons niet gewonnen en vijf minuten voor tijd zette Philippe de gelijkmaker op het bord. Een afstandsschot ging voorbij iedereen en ging onder de grabbelende keeper door: 2-2. Verder vielen geen kansen meer te noteren. Vlasboys wou nog wel geraakte niet meer voorbij de LDP-defensie. Al bij al een verdiend punt op basis van onze inzet in de tweede helft. De nul is van de tabellen. We rukken op naar de voorlaatste plaats! Volgende week opnieuw een sprong vooruit? Dan spelen we thuis tegen Fortis.