10/10/09 – Onder een aangenaam herfstzonnetje mochten we vandaag Fortis ontvangen op de Weimeersen. Voor het eerst sinds lang had het deze week nog eens goed geregend en het veld lag dan ook beter dan in de vorige wedstrijden. In afwezigheid van Dave en Gregory misten we vandaag onze volledige aanvalslinie. Het was dan ook de vraag wie vandaag voor de goals zou zorgen. Jef en Maarten werden voorin geposteerd en toonden zich uitstekende vervangers. Fortis werd meteen bij de keel gegrepen en na nauwelijks vijf minuten stond het 1-0. Pieter V kon openen voor Brecht op links en hij deponeerde de bal mooi in de hoek. Een droomstart. Vanaf dan speelde LDP in een zetel en lieten we het ritme een beetje zakken. Er kwamen nog een aantal kansen op stilstaande fasen, maar het was wachten tot de 20e minuut voor het tweede doelpunt. De bal werd teruggespeeld op de doelman van Fortis, Jef ging goed jagen op de rand van de zestien en kon hem de bal ontfutselen. Hij had de bal maar in het lege doel te leggen en verdubbelde de voorsprong. Net voor rust kwam Fortis opzetten. Een mooi schot naar de winkelhaak maar onze doelman Ringo pakte mooi. Na de rust een zelfde spelbeeld: LDP controleerde de wedstrijd en gaf weinig ruimte weg aan de bezoekers. Een kwartier is gespeeld als de bal wordt doorgestoken op Pieter V (pass van?) die samen met Matthias alleen voor doel komt. De bal wordt opzij gelegd en Matthias schiet rustig binnen. 3-0. Ook zagen we nog een mooie kopbal van Steve die net voorlangs ging. In de slotfase kon Fortis nog milderen na een mooi schot in de rechterbenedenhoek. Vlak voor affluiten moest Steve het veld geblesseerd verlaten. Laten we hopen dat hij niet lang out is. Een kleine domper op de mooie overwinning. Volgende week om 14u tegen de Vlasboys.