07/11/09 – Na de verliespartij van vorige week hadden we vandaag iets recht te zetten tegen FC Ardo. In afwezigheid van Steve en het later toekomen van Philippe moest de ploegopstelling worden bijgestuurd. Jef mocht beginnen op de strafbank. Met de volgende elf gingen we van start: Ringo – Steven, Pieter V, Sebastien, Bart – Brecht, Pieter-Jan, Pieter S, Bene – Dave, Gregory. LDP eiste in de eerste helft het balbezit op en kon geregeld voor gevaar zorgen. De grootste kans was voor Bene die van dichtbij op de paal knalde. Verder was er nog een mooi schot van Gregory dat door de bezoekende doelman onschadelijk werd gemaakt. Ook Brecht en Dave konden nog dreigen, maar aan de rust stond de 0-0 nog steeds op het bord. In de tweede helft verliepen de combinaties een pak stroever en de toeschouwers kregen inspiratieloos voetbal voorgeschoteld. Bovendien bleek duidelijk hoe Ardo zich tevreden stelde met een puntendeling. Naarmate de tijd verstreek nam de nervositeit toe. Bijna mochten we onszelf nog voor het hoofd slaan toen een aanvaller van Ardo op doel kon trappen. Gelukkig bracht Ringo redding met de voet. In de slotfase kon LDP alsnog de drie punten thuis houden. Brecht trapte een perfecte hoekschop en Pieter V kon binnenkoppen: 1-0. Net voor het eindsignaal werd Jef afgezonderd voor de doelman van Ardo. Die laatste was kansloos: 2-0, meteen ook de eindstand.

Conclusie: een verdiende overwinning, maar we hadden het in de eerste helft al moeten afmaken. Door het gelijkspel van De Haerne springen we weer naar een mooie tweede plaats. Volgende week moeten we naar het ongeslagen Total, dat vlotjes op de titel lijkt af te stevenen. We moeten in onze kansen geloven. We beginnen aan de match met een punt…