17/10/09 – Vandaag gingen we “op bezoek” bij de Vlasboys op het vertrouwde Weimeersen, zij het wel op het tweede kleinere veld. De openingsfase was voor de thuisploeg die probeerde een opening te forceren, maar onze defensie stond pal. Na vijf minuten claimden de Vlasboys een strafschop nadat Barre een doorgebroken speler licht aantikte. De jonge scheids floot niet, waarschijnlijk een juiste beslissing. Bij de eerste tegenprik was het meteen raak. Jef werd gelanceerd op rechts en kon de bal voor doel passen. Dave tikte binnen: 0-1. Vanaf dan nam LDP de match in handen. Er werden nog een aantal kansen gecreëerd maar zonder resultaat. Na de rust kwamen de Vlasboys opzetten, maar echte kansen konden ze niet afdwingen. Op een snelle tegenaanval sprintte Jef iedereen naar huis en schoof de bal netjes onder de doelman: 0-2 en match gespeeld zou je denken. Niet zo, de thuisploeg bleef knokken en kwam een paar keer voor doel. Eerst kon Ringo nog knap pareren, maar even later was de aansluitingstreffer een feit: 1-2. De slotfase was lekker spannend. Als in een echte cupmatch werd er voor iedere bal gevochten. De supporters langs de zijlijn leefden mee. De beste kansen waren op het eind nog voor ons. Pieter-Jan en Gregory, beiden sterk ingevallen, konden net niet scoren. Een kleine overwinning dus vandaag, maar over de hele wedstrijd bekeken zeker niet onverdiend. Poorters toonde zich het sterkste blok en nam de drie punten mee naar huis. De Vlasboys bleven met lege handen achter en blijven onderaan de ranking staan. Al moet gezegd worden dat zij onder hun waarde geklasseerd staan.

Volgende week zijn we bye. Binnen twee weken moeten we naar Wembley. De tegenstander dan is SHB United. Afspraak om 14u45.