31/10/09 – Op deze zonnige herfstnamiddag trokken we naar Wembley om ons te meten met de mannen van SHB United, dat een vijftal plaatsen lager dan ons stond in het klassement. Nadat we allemaal hadden geposeerd voor de ploegfoto, kon de match op gang getrapt worden. Het openingskwartier was helemaal voor SHB dat de bal vlotjes liet rond gaan. Echt grote kansen leverde dit voor hen evenwel niet op, behalve twee vrije trappen die ze niet binnen het doelkader kregen. In het verdere verloop van de eerste helft werd het evenwicht een beetje hersteld. Ons eerste gevaar voor doel kwam er na een lange vrije trap van Steve, die door Pieter V werd verlengd maar naast het doel. Philippe kon daarna een aantal keer aanleggen maar de bal ging telkens ver over. Tien minuten voor het rustsignaal ging Dave op pad. Na een mooi samenspel met Pieter-Jan schoot hij de bal onhoudbaar in doel. 0-1, meteen ook de (gevleide) ruststand. In de tweede helft moesten we onze meerdere herkennen in SHB. Eerst scoorden ze via een kopbal bij een stilstaande fase en even later konden ze een strafschop omzetten. Die laatste kwam er na een foutieve tackle van Steven buiten de grote rechthoek, maar de SHB-aanvaller liet zich slim vallen binnen de zestien. LDP probeerde nog de bakens te verzetten, maar kon niet meer gelijkmaken. Het spel werd (te) vaak stilgelegd na vermeende duwfouten, wat tot frustraties aan beide kanten leidde en een leuke partij voetbal bemoeilijkte. Pieter S kreeg nog een tweede gele kaart na een te late tackle. Over de hele wedstrijd bekeken een verdiende zege voor SHB, één van de meest complete ploegen die we dit seizoen tegenkwamen. Spijtig dat we geen puntje konden meenemen.

Volgende week spelen we thuis tegen Ardo om 15u30.