21/11/09 – De laatste match van de heenronde was er één met het nodige belang: bij winst konden we ons verzekeren van een ticket voor de beker, bij verlies of gelijkspel waren we afhankelijk van de andere ploegen. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam er via Gregory die de doelman aan het werk zette met een mooi schot in de benedenhoek. De bezoekers reageerden met een aantal tegenprikjes, maar toch was het LDP dat op voorsprong klom na een twintigtal minuten. Gregory had ditmaal meer succes en zette de 1-0 op het bord. Even later had Benedikt de score kunnen verdubbelen, maar zijn afstandschot spatte uiteen op de lat. Zo gingen we rusten bij 1-0. Unilin probeerde in de tweede helft langszij te komen, maar kreeg de bal niet meteen binnen het doelkader. Na tien minuten spelen stak de scheids dan maar een handje toe: een schot op doel werd afgeblokt door Sebastien, handspel oordeelde de ref en bal op de stip. Unilin nam het cadeau met veel dank aan en de gelijkmaker was een feit: 1-1. LDP was even van slag en moest zich herpakken. Niet veel later kon Unilin echter opnieuw juichen. Sebastien haalde een doorgebroken aanvaller neer in de zestien en opnieuw strafschop, dit keer geen discussie mogelijk. Opnieuw feilloos omgezet: 1-2. Helaas kreeg Sebastien voor deze overtreding ook zijn tweede gele kaart en moesten we met tien verder. Alles of niets dus en LDP trok voluit naar voor. Eerst kopte Steve nog over, maar even later was het raak. Na een mooie combinatie bracht Pieter V de bal voor doel en Brecht werkte mooi af: 2-2. LDP geloofde weer in de overwinning, ondanks de man minder. Nauwelijks twee minuten later kwam Matthias (sterk ingevallen) voor doel, maar de keeper pareerde zijn schot. In de herneming trapte Jef de bal naast het lege doel. De laatste kans was voor Unilin, maar Stijn duwde de bal enig mooi tegen de lat. In de slotfase haalden de bezoekers nog eens het mes boven en zo eindigden zij uiteindelijk ook met tien na een afgrijselijke tackle.

Over de hele match bekeken een terechte puntendeling. Al mogen we ons misschien de morele winnaar noemen, nadat we ons met tien spelers terug in de match knokten. Onze achtervolgers Stone Graphics en SHB konden ook niet winnen en zo sluiten we de heenronde af met een mooie derde plaats, meteen goed voor deelname aan de beker. Hierdoor treffen we na de winterstop waarschijnlijk een ploeg uit de eerste of tweede reeks.

Volgende week gaan we op bezoek bij het laatst geklasseerde Shanks. Zij gaven dit weekend forfait en zullen dus goed uitgerust zijn. Hopelijk zijn wij dat ook!